Aerobne Vežbe za Žene (Aerobik)

Aerobna vežba je svaka vrsta ritmičkog kretanja od kojeg dišete dublje i brže i koje tera vaše srce da radi brže tokom dužeg vremena. Na ovaj način veća količina kiseonika se dovodi u mišiće celog tela, a otpadni produkti se odvode iz mišića i izbacuju iz organizma. Pola sata ovakvih aktivnosti svakog dana će vam pomoći da zdravije i duže živite.

Koje su koristi od aerobnih vežbi za žene

Aerobne vežbe mogu pomoći vašem organizmu na više načina, uključujući:

  • pomoći će vam da izgubite neko kilo viška
  • povećava izdržljivost i vitalnost
  • može da smanji učestalost nekih bolesti, kao što su bolesti srca, povišen krvni pritisak i dijabetes
  • jača srce i povećava dobar holesterol, dok istovremeno smanjuje loš holesterol
  • oslobađa endorfin koji poboljšava raspoloženje tokom celog dana

Postoje brojne vežbe od kojih možete da birate, ključ je u nalaženju aktivnosti u kojima vi najviše uživate i koji odgovaraju vašem načinu života. Sjajno je to što će vam svaka aerobik vežba koju radite biti od koristi. Koju god aktivnost da izaberete, obavezno s njom otpočnite polako, možda čak samo nekoliko minuta dnevno i tokom vremena dođite do vežbanja od 30 minuta dnevno. Evo i nekih odličnih aerobnih vežbi za žene.

Hodanje

Ovo je odličan način da počnete redovno da vežbate. Možda to neće da sagori toliko kalorija kao neke napornije aktivnosti, ali će vas dovesti na dobar put ka redovnom vežbanju i možete da menjate intenzitet na način koji odgovara vašoj fizičkoj spremnosti. Jedina oprema koja vam stvarno treba je par dobrih patika i možete hodati i unutra i napolju, kako vam se više sviđa. Ovo je takođe dobar izbor za one kojima drugi vidovi vežbanja izazivaju prevelika naprezanja zglobova.

Vožnja bicikla

Vožnja bicikla je još jedna veoma popularna vežba za skidanje stomaka koju upažnjavaju milioni biciklista širom sveta. Posebno je dobra za osobe koje pate od artritisa ili drugih sličnih problema, jer nema prevelikog stresa za zglobove. Možete da kupite ili iznajmite bicikl i krenete u vožnju, a možete da vozite i sobni bicikl kod kuće ili u nekoj od teretana. Rezultate ćete moći da uočite brzo, i to dok uživate u vremenu provedenom napolju.

voznja bicikla

Plivanje

Plivanje je još jedan popularan način da postanete fit jer veliki broj gradova ima bazene. Još uvek je relativno jeftino, a vama je za to potrebno još manje odeće nego recimo za trčanje. U vodi se osećate lakšim i to ublažava stres vaših zglobova. Vi ćete tako svoje telo sprovesti kroz odličnu vežbu, a da vaša kolena, kičma i kukovi ne plate cenu zbog toga.

Ples

Povremeno plesanje na par minuta u noćnom klubu se baš i ne računa. Aerobik ples se obično sastoji od 20 minuta kontinuiranog plesa koji pojačava disanje i rad srca. To je jedna od najlakših aerobnih vežbi u kojoj mogu uživati osobe svih starosnih dobi. Isto tako, značajno umanjuje stres i možete da igrate uz vaše najomiljenije melodije.

Teretana

Teretana je mesto gde se fitnesom možete baviti u celosti, naročito ako je napolju loše vreme. Aktivnosti u teretani uključuju vežbe kao što su trčanje, sprave za veslanje ili vožnju bicikla, treninzi sa tegovima i razni časovi kao što su aerobik ili ples. Ako hoćete da se malo razbaškarite s novcem, lični treneri mogu biti sjajni motivatori i da se postaraju da svoje aktivnosti odradite na pravilan način.

Nakon vežbanja pojedite obrok bogat ugljenim hidratima i s manje masnoća. Ne zaboravite da se konsultujete sa svojim lekarom pre započinjanja bilo kog programa vežbi. Uvek izaberite one aerobne aktivnosti koje lično volite, jer će vam tako vežbanje biti prijatno iskustvo.

0
0
0
s2smodern

Naslovna | Marketing | Uslovi korišćenja | Mapa sajta
Sadržaj ovog sajta služi isključivo u informativne svrhe i nije zamena za profesionalni medicinski savet, dijagnozu ili propisanu medicinsku terapiju.
Copyright © 2018 - Sva prava zadržana - Simptomi & Lečenje

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi obezbedile bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost.
Koristeći naše stranice slažete se s korišćenjem kolačića. Saznajte više