Razvoj Bebe po nedeljama i mesecima

razvoj-bebe

Razvoj bebe: Pogledajte kako se vaša beba razvija i šta možete očekivati svakog meseca i svake nedelje u mesecu.

Pročitaj više

0
0
0
s2smodern

Razvoj Bebe: beba 1. mesec

beba 1 mesec

Prva godina života vaše bebe je neverovatan period. Za samo 12 meseci, vaša beba će se od novorođenčeta koje je potpuno zavisno od vas, pretvoriti u mališana koji će početi da hoda, govori i ispoljava prve znake nezavisnosti.

Tokom prvog meseca, vaša beba se samo navikava na ovaj veliki i čudan novi svet. A vi se navikavate da brinete o mnogim potrebama svoje bebe. Dole su navedene samo neke od promena koje možete da očekujete tokom prvog meseca vaše bebe.

Pročitaj više

0
0
0
s2smodern

Razvoj Bebe: beba od 2 meseca

beba 2 mesecaFaza novorođenčeta je sada iza vas i sada, u 2. mesecu, počinjete da spoznajete i ličnost vaše bebe. Učite šta vaša dvomesečna beba voli i ne voli, kao i to šta je sve tera na plač (u ovom periodu to su oni najosnovniji razlozi: glad, pospanost i prljave pelene).

Pročitaj više

0
0
0
s2smodern

Razvoj Bebe: beba od 3 meseca

beba 3 mesecaVaše tromesečno odojče raste i svakim danom postaje sve svesnije okoline koja ga okružuje. Do ove dobi, vaša beba bi trebalo da uspostavi pravilan ritam razvoja, omogućujući vam preko potreban odmor.

Pročitaj više

0
0
0
s2smodern

Razvoj bebe: beba od 4 meseca

beba 4 mesecaVaša četvoromesečna beba pobuđuje sve više pažnje iz dana u dan. Bebe ovog uzrasta vole da se izražavaju osmesima, smejanjem, grgoljenjem i gukanjem.

Ovaj odeljak mesečnog razvoja bebe opisuje šta možete očekivati da vaše dete postigne u svom razvoju u četvrtom mesecu.

Pročitaj više

0
0
0
s2smodern

Razvoj bebe: beba od 5 meseci

beba 5 meseci

5. mesec je vreme tranzicije vaše bebe. Možete očekivati njene prve pokušaje pravog govora. Takođe, sprema se da otpočne s puzanjem, što znači da treba da budete spremni za novi vid pokretljivosti vašeg mališana.

Ovaj odeljak mesečnog razvoja bebe opisuje šta možete očekivati da vaše dete postigne u svom razvoju u petom mesecu.

Pročitaj više

0
0
0
s2smodern

Razvoj bebe - Beba od 6 meseci

beba 6 meseci

Možda će vam biti teško da poverujete, ali došli ste do polovine prve godine vaše bebe! Za samo 6 kratkih meseci, vaša beba je počela da uči kako da komunicira i da jede čvrstu hranu.

Ovaj odeljak mesečnog razvoja bebe opisuje šta možete očekivati da vaše dete postigne u svom razvoju u šestom mesecu.

Pročitaj više

0
0
0
s2smodern

Razvoj bebe - Beba od 7 meseci

beba 7 meseci

Ovo je zanimljiv mesec, jer baš kada mislite da je s vašom bebom sve sređeno i rutina uspostavljena, one će verovatno uraditi nešto što će vas naterati da posumnjate u to. Rutina spavanja vaše bebe može da se promeni, mogu postati više nametljive, možda neće želeti da jedu ono što su ranije volele ili su se samo malo promenile na neki način.

Pročitaj više

0
0
0
s2smodern

Razvoj bebe - beba od 8 meseci

beba 8 meseci

Sa 8 meseci vaša beba će biti jedna prava mala radoznala čigra. Već su naučili da je tamo negde čitav jedan svet koji samo čeka da ga dodirnu i istraže. Mnogi roditelji ovaj period smatraju punim izazova, jer iako bebe poseduju određenu sposobnost kretanja, nemaju je u dovoljnoj meri da ih to duže zabavi. Neće želeti da ih sve vreme držite u naručju i otimaće se da dospeju na pod gde će imati malo slobode.

Pročitaj više

0
0
0
s2smodern

Razvoj bebe - beba od 9 meseci

beba 9 meseci 250

U 9. mesecu biće više aktivnosti i istraživanja kako vaša beba bude učila da se kreće po podu. Mogu da se vrckaju unaokolo na svojoj guzi, puze u stilu pravog komandosa ili pak vuku unaokolo oslanjajući se na stomačić. Koji god način im odgovarao, razvijaće svoje veštine kretanja. Devetomesečne bebe imaju mnogo toga da vide i urade. Iako ta trunka prašine na podu svima nama ne izgleda previše interesantno, ona bukvalno mora da bude uzeta i ispitana ukoliko se u blizini nađe beba od 9 meseci.

Pročitaj više

0
0
0
s2smodern

Razvoj bebe: Beba od 10 meseci

beba 10 meseci

Vaš mališan postaje sve samostalniji učeći da kontroliše svoje telo i pokrete. To znači da će svakako biti prevrtanja i prosipanja dok budu usavršavali koordinaciju pokreta. Zaista može biti teško pronaći ravnotežu između zaštitničkog stava, a ipak im omogućiti da istražuju. Uverite se da su oblasti u kojima se vaša beba igra bezbedne za nju. Sledećih par godina moraćete svoje dragocene predmete da držite visoko van njihovog domašaja i da osigurate glomazne i teške predmete. Iako ovakva premetačina može drastično da izmeni izgled vašeg doma, mnogo je važnije imati bezbedno okruženje u kome ćete osećati da će se vaša beba bezbedno igrati.

Pročitaj više

0
0
0
s2smodern

Razvoj bebe: Beba od 11 meseci

beba 11 meseci 250

Pratiti to malo biće puno energije postaje sve teže. Vaša jedanaestomesečna beba će biti zauzeta istražiujući domaćinstvo, kao i svakoga u njemu. Sve novo što se donese u kuću će zahtevati inspekciju i puno pipkanja i udaranja, da ćete se začuditi kako ste se vi uopšte provukli bez tako visokokvalitetne kontrole.

Pročitaj više

0
0
0
s2smodern

Razvoj bebe: Beba od 12 meseci (godinu dana)

beba 12 meseci 250

Ovog meseca ćemo poželeti Srećan Rođendan jer će vaša beba i zvanično prestati da bude - beba. Cela je godina prošla otkako se rodila, ali to možda tako ne izgleda. Setiti se života pre nego što ste dobili bebu može biti skoro nemoguće, da ne pominjemo prisećanje gde je sve to vreme otišlo. Ali možete biti sigurni da je uprkos svim promenama, beba vašem životu dodala potpuno novu dimenziju.

Pročitaj više

0
0
0
s2smodern

Naslovna | Marketing | Uslovi korišćenja | Mapa sajta
Sadržaj ovog sajta služi isključivo u informativne svrhe i nije zamena za profesionalni medicinski savet, dijagnozu ili propisanu medicinsku terapiju.
Copyright © 2018 - Sva prava zadržana - Simptomi & Lečenje